Kto je influencer medzi influencermi?

Úvod

V najnovšej analýze sme skúmali to, ako sú influenceri prepojení medzi sebou na Instagrame a kto je v tejto komunite najpopulárnejší. Tieto prepojenia nám poskytujú hlbší náhľad do vzťahov medzi influencermi.

Okrem toho analyzujeme aj externé účty, ktoré sú mimo tejto komunity, ale sú najčastejšie sledované slovenskými influencermi. Našu najnovšiu analýzu sme opreli o dáta od Data on Steroids.

Kto má najvyššiu popularitu medzi influencermi z rebríčka?

Rebríček 50 najväčších influencerov na Slovensku zahŕňa rôznorodé osobnosti, ktoré môžeme rozdeliť do niekoľkých hlavných kategórií:

  • Raperi a hudobníci
  • Športovci
  • YouTuberi a komici
  • Beauty a módni influenceri
  • Lifestyle a zábava
  • Fitnes a wellness

Na grafe vidíme, že najviac sledovaným influencerom v tejto skupine je Kali, ktorého sleduje 21 z 50 influencerov. Nasleduje Rytmus, ktorého sleduje 19 influencerov. Na treťom mieste je Sajfa s počtom 18 sledovaní.

Na opačnom konci sa nachádza Kucherenko, ktorá nikoho nesleduje z nášho rebríčka a zároveň ju nikto z nášho zoznamu nesleduje. To isté platí aj pre Pavel Kickboxing, ruského kickboxera žijúceho na Slovensku, ktorý má veľký počet sledovateľov aj zo zahraničia.

Táto analýza odhaľuje množstvo zaujímavých faktov o možných vzťahoch medzi influencermi. Počas skúmania sme objavili niekoľko kľúčových zistení. Napríklad, Rytmus sleduje svoju bývalú priateľku Daru, ale ona jeho nie. Zaujímavé sú aj niektoré nepravidelnosti – napríklad, prečo Rytmus a Jasmina sledujú Momu, ale ona ich nesleduje späť.

Medzi ďalšími zisteniami je, že Sajfa nesleduje Selassieho, ale sleduje Goga, zatiaľ čo Selassie nesleduje ani Goga. Selassie tiež nesleduje Expl0iteda, no Expl0 ho sleduje.

Zaujímavé sú aj vzťahy medzi hudobníkmi. Napríklad Habera nesleduje Daru, ale ona sleduje jeho.

Ďalej, Grwrady sleduje viaceré slovenské vizážistky, no ony ju veľmi nesledujú späť, napriek tomu, že ide o Slovenku s takmer najvyšším počtom sledovateľov na Instagrame – 782 tisíc.

Ďalej sme sa zamerali na profily, ktoré sú najčastejšie sledované influencermi. Kali bol aj v tejto kategórii na prvom mieste ako najviac sledovaný. Zaujímavé však je, že napríklad Ego, ktorý sa nenachádza v rebríčku najsledovanejších influencerov, sleduje viac influencerov než Rytmusa. Zo zahraničných profilov vyčnievali mená ako Conor McGregor alebo Leoš Mareš.

CHCETE DOSTÁVAŤ NAŠE DÁTA A ANALÝZY A BYŤ SÚČASŤOU KOMUNITY?

Chcem sa pridať

Nechajte nám váš email a my vám ich budeme pravidelne posielať:

POLITICI NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

OFFICE BRATISLAVA

BOTTOVA 8005/5

811 09 BRATISLAVA

OFFICE PRAHA

ITALSKÁ 2581/67

120 00 PRAHA

KONTAKT

KOREŠPONDENČNÁ ADRESA

TOVARENSKÁ 12

811 09 BRATISLAVA

© 2024 New School Communications